Lyssna på kroppen!

juni 14th, 2013

Idag är jag hemma efter en gårdag med huvudvärk, magont och illamående.. Magont och illamående kvarstår även idag..

Anledningen är magkatarr. Har under en period nu varit ständigt hungrig och sötsugen. Har inte tänkt på att det kan bero på magkatarr tidigare men ju mer jag tänkte på det ju tydligare blev det. Sen nu senaste tiden har det börjat göra ont i magen. Det har som ändå gått bra men funderade på att börja med medicin. Sen igår övergick det till illamående.

Är egentligen inte konstigt alls. Jobbet är stressigt i vanliga fall men nu har det varit väldigt mycket! På 2,5 vecka har jag varit ute på tre omhändertaganden ute i fält. Det innebär många timmars jobb, djur som står och lider, svåra kommunikationer med djurhållarna, jobbiga miljöer och ibland även att man är med och avlivar djur (hör till ovanligheterna). Efter omhändertagandet följer många timmars arbete framför datorn där rapporter och beslut ska skrivas, folk ska kontaktas och allt ska roddas ihop. Man brukar kanske ha något sånt ärende per halvår men nu blev det tre under väldigt kort period. Dessutom har man andra uppföljningar, rapporter osv som måste göras.

Förutom arbetsmängden så har dessa ärenden dessutom lett till konflikter med chefen. Jag har varit arg och irriterad så fort jag hamnat på jobbet och detta kommit på tal. Det har tagit enorma mängder energi och jag har haft svårt att koppla bort det. Nog för att lite av det löstes igår men långt ifrån allt.

Så igår när jag kom hem tog jag en liten funderare. Jag har mängder att göra innan semestern och jag behövde egentligen dagen för att jobba undan. Samtidigt visste jag att jag inte skulle få mycket gjort för magen skulle göra ännu ondare. Framförallt tänkte jag på vad som är viktigast! Självklart vill jag inte missköta mitt jobb men samtidigt vill jag inte ägna hela semestern till att återhämta mig för att jag körde in i kaklet sista 1,5 veckan dessförinnan. JAG är viktigast och därför får jobbet ligga idag. Jag hoppas på att kroppen återhämtat sig och fått lite förnyad energi tills på måndag!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind

    Välkommen!
    Antons torp är en underbar fastighet med ett vitt eternithus med tillhörande gammal ladugård och åkerplätt på landsbygden strax norr om Örnsköldsvik i underbara norrland! Stället har fått sitt namn från min farfarsfar som hette Anton! Jag som skriver heter Eva och den här bloggen handlar om mig som bor på Antons torp och om mitt liv!